Szkolenie z zakresu zasad wytwarzania i dystrybucji żywnościowych produktów lokalnych.

wtorek 13 listopada 2012

LGD „Południowa Warmia” zaprasza osoby, które chcą poszerzyć swoją wiedzę na temat zasad i wytycznych dotyczących legalizacji wytwarzania oraz dystrybucji żywnościowych produktów lokalnych do udziału w dwudniowym szkoleniu w dniach 26 i 27.11.2012 r. Szkolenia rozpoczynamy o godzinie 9.00. Udział w szkoleniach i wizycie jest bezpłatny! Na szkolenia prosimy zgłaszać się najpóźniej do 23.11.2012 r.

Szkolenie z zakresu zasad wytwarzania i dystrybucji żywnościowych produktów lokalnych

Zainteresowanie legalizacją wytwarzania żywnościowych produktów lokalnych jest coraz powszechniejsze, zwłaszcza wśród prowadzących gospodarstwa agroturystyczne oferujące swoim gościom wyżywienie, a także wśród wytwarzających (m.in. wędliny, przetwory owocowe i warzywne) obecnie głównie na własny użytek, którzy ze względu na rosnący popyt na dobrą żywność, przetwarzaną w tradycyjny sposób i w małych ilościach, pragną wykorzystać posiadane zdrowe, naturalne czy ekologiczne produkty.

Zapraszamy więc mieszkańców LGD „Południowa Warmia”, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę na temat zasad i wytycznych dotyczących legalizacji wytwarzania oraz dystrybucji żywnościowych produktów lokalnych do udziału w dwudniowym szkoleniu w dniach 26 i 27.11.2012 r. Ze względu na obecność przedstawicieli Powiatowego Inspektoratu Weterynarii, Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz Izby Skarbowej pierwszy dzień szkolenia, tj. 26.11.2012 r. będzie miał miejsce w Warmińsko-Mazurskiej Izbie Rolniczej w Olsztynie (ul. Lubelska 43A). Drugiego dnia, tj. 27.11.2012 r. zapraszamy na spotkanie z ekspertem zajmującym się w praktyce wsparciem w legalizacji produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych do Gospodarstwa Agroturystycznego „Nad Stawem” (Gąsiorowo 15, gm. Purda). Szkolenia rozpoczynamy o godzinie 9.00.

Kolejnym etapem wsparcia potencjalnych wytwórców żywnościowych produktów lokalnych jest organizowana przez LGD „Południowa Warmia” wizyta studyjna w Gospodarstwie Rodzinnym GREMZA na Podlasiu, znanym nie tylko w Polsce z produkcji wielokrotnie nagradzanych serów korycińskich. Wizyta jest planowana w drugim tygodniu grudnia 2012 r.

Udział w szkoleniach i wizycie jest bezpłatny!

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o zgłaszanie chęci wzięcia udziału w szkoleniach i wizycie studyjnej na adres .

Na szkolenia prosimy zgłaszać się najpóźniej do 23.11.2012 r.

Informacji udziela Aneta Janikowska po numerami tel. 89 674 04 85 lub 508 701 237.